精選文章

天然床

話說你哋鍾唔鍾意行山、野餐呢?香港冬天春天呢啲季節唔太凍,又成日有陽光,小編我就最鍾意去啲大草地,鋪張野餐墊,曬日光浴。有時想多啲運動量,仲會去行山。上到最高頂之後,搵個靚位,席地而「瞓」!其實只要身體力行,就會搵到好多天賜嘅「天然床」,除咗可以喺行山時稍作歇息之外,仲可以遠離市區人群,吸多啲新鮮空氣,人都精神啲!

​港女講旅

我哋知道好多香港人忙於工作,加上呢一年疫情關係都冇得去旅行,想放鬆吓身心都唔知有邊好去。但我哋相信香港仲有好多地方同餐廳待我哋發掘,就算唔去旅行都可以放鬆吓,尋找度假feel!希望大家睇完我哋呢個系列,會有多少少idea去邊玩,治癒喺煩囂都市中嘅疲倦心靈。  

​社區小隊

今次社區小隊前往嘅地方主要圍繞住葵芳同葵盛。兩者同屬葵青區,橫跨區議會兩個選區。兩區人口合共約38,000人,當中以30歲左右嘅人為主,15歲以下及65歲以上人士佔少數。  

零下二七三

好凍呀…好凍呀…香港濕凍世界級…🥶
但係呢,WannaPlay小編覺得呢個冬天可以再凍啲。❄️ 所以嚟緊我哋會出一個叫「零下二七三」嘅系列,向大家介紹一啲冷知識,為大家帶嚟多一點嘅冷意。🌬  

讀藝述

不時介紹各種藝術資訊,由小編帶大家參觀展覽,以文字遊走藝術世界。  

拾幸記

生活入面同時存在住一啲令人感覺幸福嘅事物🥰,有大有小。佢哋出現喺生活裏面,我哋又有冇留意到呢👀?

【 拾幸記 】,同大家一齊拾起🖐️出現喺我哋生活入面,令人感到幸福🥰嘅大小事物,令生活慢慢變得溫暖🐑同有趣🐿️。